ÇAKMA SU BÖREĞİ ANCA BU KADAR GERÇEĞİNE BENZER
Su böreği yaptım:) ama çok çakma bir şekilde. Gerçek su böreğinden hiç farkı olmadı. Hatta ve hatta bizim yemek şirketide sanırım su böreğini bu şekilde yapıyor :)...
Tarifi çok basit, yapımıda kısacık sürüyor. Ancak sıcak günlerde biraz ağır gelebilir. Zira hamur olduğunu unutmamak lazım.
Tarifi çok basit, yapımıda kısacık sürüyor. Ancak sıcak günlerde biraz ağır gelebilir. Zira hamur olduğunu unutmamak lazım.
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr kadar taze kaşar
250 gr beyaz peynir
10 sap dereotu
1/2 su bardağı süt
12 - 13 adet lazanya yaprağı
Yapılışı:
Lazanyaları paketin üstünde yazdığı şekilde kaynayan suya atarak pişirdim. Hemen pişip birbirine yapışıyorlar, o yüzden tencerenin başında beklemekte fayda var. Sonra soğuk su yardımıyla yapışanları ayırdım. Derin bir kapta bir çay bardağı yağ ile yumurta ve sütü iyice çırptım. Pütürükler kayboldu. Sonra beyaz peynir ve dereotlarını harmanladım. Lazanyaları tek kat olarak borcama dizdim, her kata önce yumurtalı karışımı, sonrada peyniri koydum. Böreğin kalınlığını keyfinize göre ayarlayabilirsiniz ... En üstede rendelediğim kaşar peyniri döküüüüp doğru 200 derece fırına verdim. 20 dakika sonra hazır!!!
Afiyet Olsun...